Zie ginds……. de aankomst van Sinterklaas!

Sint_10_21112009 Elk jaar weer blijkt de aankomst van Sinterklaas een publiekstrekker (en verdwijnt de Goedheiligman op zijn verjaardag geruisloos….). Noordhorn vormt hierop geen uitzondering. Verzamelplaats is het gedeelte van het Van Starkenborghkanaal bij Transportbedrijf Koopman, dat voor deze speciale gelegenheid verkeersluw is gemaakt. Zaterdag 21 november jongstleden (Quizvraag: Hoeveel Sinterklazen zijn er op deze dag ergens in Nederland ‘xc3¡xc3¡ngekomen’?) stroomt de landingsplaats tegen half twaalf ’s morgens vol met ‘kinderen’ (in alle leeftijden….). Sint_24_21112009 Ladyspeaker Iris Versteeg verwelkomt iedereen, speciaal burgemeester Fennema, die als vertegenwoordiger van de gemeente Zuidhorn Sint-Nicolaas welkom zal heten. Het wachten op de grote kindervriend en zijn kleurrijke knechtenschare wordt spoedig beloond, de stoomboot nadert vanuit het oosten (route via zeehaven Delfzijl) en de Sint kan probleemloos afmeren in een voorjaarsachtige sfeer. Talrijk de ouders met jonge kinderen, van wie sommigen het hogerop zoeken, een betere uitkijk realiseren. (Pappa’s hebben sterke schouders…) Het podium in de Van-der-Veenvrachtwagen wordt druk bevolkt, een jonge Piet in opleiding ontfermt zich over de staf, Sint ondergaat uitermate rustig alle hulde, gezang, muzikale inbreng van "Ons Ideaal", vragen….. De paarden van Kuipers staan al te trappelen van ongeduld, tijd voor de rijtoer door een groot deel van het dorp. Minzaam knikt en wuift Zijne Heiligheid, ondersteund door de HoofdPiet en presentatrice Iris Versteeg. Eindbestemming is het nieuwe dorpshuis "De Dxc3xb6rpsstee" aan de Noorderweg, voor het eerst de plaats voor het finalefeest, een prima accomodatie. Het programma rond de staf van Sinterklaas wordt gezellig afgerond, er zijn tekeningen, de Sint mag een hand(je) worden gegeven en fotograferende ouders gaan hun gang, als hun spruit voor eventjes (al of niet…) Sint-schootkind is. Met een prima gevoel wordt de middag afgesloten, alle kinderen krijgen een letter en een mandarijn mee naar huis, over pepernoten hadden ze eerder al niet te klagen…
Sint_81_21112009 Op naar het heerlijk avondje, voor je het weet, is het al weer voorbij en staat de Kerstman ongeduldig op de deur te kloppen. En eerlijk gezegd is het binnen de kortste keren wxc3xa9xc3xa9r Sinterklaasfeest, in 2010, met een geslaagde aankomst en enthousiaste kinderen en ouders, vrijwilligers die grxc3¡xc3¡g het feest mogelijk maken. Een ijzersterke traditie, indrukwekkend, zonder al te veel poespas. Klasse!

Resize_of_sint_14_21112009
Aankomst Sint, 21/11/2009, Noordhorn. Het aanpassingsvermogen van sommige kinderen blijkt groot, evenals de creativiteit!

Resize_of_sint_36_21112009
En daar komt de stoomboot…..

Resize_of_sint_63_21112009
Sommige kinderen laten de ceremonie stil, maar aandachtig passeren….

Resize_of_sint_67_21112009
Andere leven uitbundiger mee….

Resize_of_sint_72_21112009
Vooral de schouders van pappa hebben het zwaar te verduren….

Resize_of_sint_74_21112009
…maar deze ouderrol is de pappa’s op het lijf geschreven…

Resize_of_sint_75_21112009
Alle kinderen leven intens mee, ieder op zijn eigen wijze!

Resize_of_sint_89_21112009
Genieten zit in een enkele gelaatstrek….

Resize_of_sint_92_21112009
Ja, de pet moet wel goed staan, het oog wil ook wat….

Resize_of_sint_153_21112009
Pieten onder elkaar – Hoe doen we het volgend jaar???

xc2xa9jan blaauw, 2009

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.