Ziekte van Lyme – petitie voor betere diagnose en behandeling

Teeknimf De Nederlandse Vereniging van Lyme Patiënten, beter bekend als de Lymevereniging, organiseert een PETITIE voor een betere diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme. De huidige stand van zaken is dat volgens de teller op de website van de Lymevereniging ruim 37.000 mensen de petitie hebben ondertekend! Daar moeten in ieder geval nog 3000 handtekeningen bij, het liefst méér, waarna de petitie in het voorjaar van 2010 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.
Er zijn diverse voorbereidingen aan de gang: contacten met politici, het schrijven van een concept-voorstel aan de Kamer, een ‘special’ van het ledenblad Laat je niet Lymen….. Ook wordt er nagedacht over fondsenwerving om het zeer gewenste LYME EXPERTISE CENTRUM (LEC)  te realiseren. Ook is er een onderzoek gestart (in overleg met de Stichting De Ombudsman) met als doel de gevolgen van de diagnose- en behandelproblematiek in kaart te brengen. Dit onderzoeksrapport wordt tegelijk met de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.
EEN DRINGEND VERZOEK: Willen niet-leden van de Lymevereniging die chronisch Lyme-patiënt zijn ook medewerking verlenen aan dit onderzoek? De desbetreffende vragenlijst is als volgt aan te vragen:
– E-mail
(verzendingen@lymevereniging.nl)
– Telefoon (Petra Poppe 072 5647215)
– Kaartje (richten aan Secretariaat Lymevereniging, Stationsstraat 79 G, 3811 MH  Amersfoort o.v.v. ‘aanvraag enquxeate’)
De vragenlijst kan tot 7 november 2009 worden aangevraagd en tot 14 november 2009 worden ingestuurd.
Resize_of_teek

Meer informatie op: www.lymevereniging.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.