Koeien? Libelles? Natuurlijk mooi!!

De zomer is niet mijn favoriet seizoen, wat het fotograferen betreft. Als het dan ook nog dagenlang on-nederlands warm is of, zoals vandaag, benauwd vochtig, vergaat me de lust de Canon te pakken en er op uit te trekken… Soms is ‘schoonheid’ overigens dichterbij dan je denkt. Zoals de afgelopen zondag, toen een libelle vastgeplakt leek aan onze wingerd in de achtertuin. Een speciale lens heb ik niet op het toestel (de dubfase is nog steeds niet voorbij….), maar met de ‘gewone’ kitlens kon ik aardig in de buurt komen. Dit is het resultaat:
Resize_of_libelle_5_23082009
Een dag eerder had ik toch een slenterommetje door een deel van het dorp gemaakt. Even gekeken bij de nieuwbouw aan de Meidoornstraat, aan de oostkant van het dorp waar je sowieso een prachtig uitzicht hebt over de landerijen. Iets meer aan de zuidkant, in de luwte van het dorp, trof me de rust van de grazende koeien en de grillige mooiheid van de wolkenlucht. Een beetje tegenlicht versterkt het effect (vind ik…)
Resize_of_zuidkant_meidoornstraat_1
xc2xa9foto’s: jan blaauw, augustus 2009

Dit bericht werd geplaatst in Natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.