Vlinders op de vlinderstruik

Vlinders_11_01082009 Elk jaar geniet ik van de aanwezigheid van VLINDERS op o.a. de vlinderstruiken in voor- en achtertuin. (Al viel het vorig jaar tegen, qua aantal). Gisteren was het een prachtige dag, juist ook voor vlinders. Vandaag is het prut, al zal menige slak het niet met me eens zijn… De regen houdt me binnen en de vlinders verborgen. Al eerder zagen we diverse soorten in onze tuin, zoals koolwitjes, kleine vos, dagpauwoog… Gisteren was een topdag en heb ik toch maar weer de camera ingeschakeld. Met name op de witte Buddleya was het dringen geblazen en een komen en gaan van fraaie exemplaren: voor mij waren het voornamelijk de dagpauwoog, de atalanta en de kleine vos die acte de presence gaven. Ook enkele onbekende soorten die ik niet thuis wist te brengen. Mijn vlinderkennis schiet dan tekort, mijn boekenplank ook… Een VLINDERTELLING? Nooit van gehoord, tot ik vanmorgen merkwaardig genoeg via de site van Bookcrossing Nederland op een bericht stuitte dat handelde over de vlindertelling. De eerste vlinderteldag, jaarlijks te herhalen. Gisteren en vandaag, een telformulier is te downloaden via de computer.
Resize_of_vlinders_8_01082008
Niet meegeteld dus, volgend jaar dan maar, plaatsen op het lijstje met goede voornemens voor 2010… De foto’s? Er zijn wel een paar opvallende bij, zo uit de hand gemaakt (zonder statief) en met een gewone kitlens op de spiegelreflexcamera (Canon EOSD400). Soms leek de poserende vlinder te denken: "Schiet nou een beetje op met je fotoknipperij, ik blijf hier niet de hele tijd zitten…" Een andere weigerde op mijn avances in te gaan en vertrok al, als ik aanstalten maakte te kieken.
Resize_of_vlinders_1_01082009
Resize_of_vlinders_5_01082009
Resize_of_vlinders_4_01082009
xa9foto’s: jan blaauw, 1 augustus 2009

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.