Waar natuur en cultuur ineen vloeien….

Nee, mij gaat het niet om spectaculaire beelden van Antarctica, fraaie opnamen van olifanten, vulkaanuitbarstingen, zeesurfers… Je ogen de kost geven in je directe omgeving: dat ene bloemetje dat je opvalt, die kleine vijver met begroeiing en kikkers, het verhaal van de brandnetel en de bladluis….. VERWONDERING! Kijk eens, op loopafstand! Rijkdom binnen oogbereik! Daarmee kun je je, met een platte portemonnee in je broekzak, gelukkig voelen! Let it be!
Resize_of_bloemen_buren_2_22062009
Resize_of_de_weerd_vijvertje_220620
Resize_of_de_weerd_kikker_22062009
Resize_of_brandnetel_onder_luis_220
Wat een bladluis op een brandnetel zoekt, is mij een raadsel. Ze hebben overigens meer voorkeursplanten: de boerenjasmijn en de takken met zaadjes van de gouden regen Ineens zitten er duizenden van die luizen, dan krijg je zelfs ‘medelijden’ met de brandnetel. Zulke bezoekers wil je toch niet?

xa9foto’s: jan blaauw, juni 2009

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.