Straatspeeldag 2009 – Enthousiasme in Noordhorn

Straatspelen_27_10062009 De Nationale Straatspeeldag, woensdag 10 juni jongstleden, is volgens de media een groot succes geworden. Niet minder dan 160.000 kinderen hebben deelgenomen aan spelletjes in voor dat doel afgesloten straten. De Straatspeeldag is een mild protest tegen de onveiligheid op straat, vooral in woonwijken. Landelijk was het de 20ste keer dat Veilig Verkeer Nederland de straatspeeldag organiseerde, zo’n 1500 Nederlandse straten waren tijdelijk uitsluitend het domein van spelende kinderen.
Resize_of_straatspelen_12_10062009
In Noordhorn, waar de activiteitencommissie van Dorpsbelangen Noordhorn voor de organisatie en begeleiding zorgde, was de keus gevallen op de Borgweg. Een prima locatie met een gezellige sfeer, waaraan het stralend weer een onmisbare bijdrage leverde. Er werd gewerkt met een spelletjescircuit, waarbij deelnemen belangrijker was dan winnen; elk kind had zijn eigen kaart waarop de scores werden genoteerd. Balgooien, kegelen, discus werpen, hinkelen, zaklopen, ringwerpen, sjoelen, straattekenen, genoeg te doen. Bovendien werd er gezorgd voor de inwendige mens en konden kinderen, die dat wilden, worden geschminkt.
Resize_of_straatspelen_3_10062009
Het mooie van deze straatspeelmiddag is dat ook jonge kinderen zonder gevaar voor lijf en leden kunnen deelnemen aan de diverse spelletjes. Diverse ouders begeleidden hun kroost of kwamen een kijkje nemen. Eigenlijk zou de straat wel eens vaker dan eens per jaar het domein van de kinderen mogen zijn, maar dat zal in onze welvaartsmaatschappij, waarin ‘de auto’ zo’n prominente plaats is gaan innemen, wel een illusie blijven….
Resize_of_straatspelen_34_10062009
Resize_of_straatspelen_14_10062009

Resize_of_straatspelen_25_10062009

Resize_of_straatspelen_26_10062009
foto’s: xa9 jan blaauw, 10 06 2009 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.