SWET4 – monumentaal requiem voor twee bruggen

Daar is iets groots verricht:
Requiem voor twee bruggen!

Intro1 SWET4 – ‘Pie Jesu’, afscheid van de bruggen Noordhorn-Zuidhorn’…. Daar word je stil van, vol bewondering, maar ook balorig. Het monumentale theaterspektakel, door het leven gaande als "SWET4" (en voor ingewijden de naam dragend ‘Pie Jesu’), heeft twee voorstellingen achter de rug. Vanavond, Pinkstermaandag, wordt de derde en laatste voorstelling gerealiseerd.
Intro7 Letterlijk: gerealiseerd…. Dit is niet zo maar een optreden, dit is niet zo maar een oprisping van die eigenzinnige kunstenaar ‘uut Griepskerk…’, niet zo maar een ontmoetingsplek van professionele acteurs, regionale talenten, vindingrijke technici, karaktervolle creatievelingen. Dit is een uitzonderlijk evenement, GROOTS! Als KUNSTWERK vooral, INDRUKWEKKEND! Hebben de artiest in hart en nieren Gert Sennema en producer pur sang Willem Wessels het toch maar even weer geflikt: SWET 4, GROOTS EN MEESLEPEND ZULLEN WIJ GEDENKEN!
Geen vlekjes op het SWET-blazoen?? Natuurlijk wel, en anders zouden wij, verwend 2009-publiek, die vlekjes wel ter plekke verzinnen… (Zelf vond ik de geluidstechniek langs het kanaal niet je dat…., maar dat kan ook liggen aan erosie in mijn gehoorgangen… En boerenbruiloften, nee, die stapeling van flauwiteiten hoef ik niet, of was het juist daarom levensecht?) Voor de overgrote rest: HULDE! Diep respect voor de bedenkers, de inspirators, de schrijvers, de voorbereiders, de koffiezetters, de uitvoerenden: van kwebbel-Kwint (pardon Ria, ik bedoel Mieke van der Horn…) tot sirenen aan de spoorbrug, van Dirk-Jan (met de superlange versie van "He’ll have to go"…) tot groot orkest, van Peggy’s Dancers tot kraanmachinist….(Ik hoor nog steeds: "Ik kan niet vliegen… Ik kan niet vliegen!") Of er nog lang over gepraat zal worden? Nou, in ieder geval wel door alle mensen die direct of indirect betrokken waren bij dit monumentale gebeuren, wat een prestatie: zoveel mensen op de been (zouden er ooit zoveel Zuidhorners tegelijk aan de Noordhornkant van het kanaal zijn beland?), zo’n verscheidenheid aan uitvoerenden, zo’n sterke groep achter de schermen, een zangeres (Vera Sutman) die je kippenvel bezorgt, afsluiting van de verkeersbrug, treinen die drie avonden lang niet rijden! (Correctie: de treinen reden wel, alleen, ik heb er niets van gemerkt….)
Stil word je ervan, héél stil…
Intro2a
foto’s (gemaakt bij repetities): Wiemann Fotografie, website: www.swet.nu

ALLE SWET-medewerkers: DANK!!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.