SWET4 – daar moet je wel wat voor doen…

"Haal jij even kaarten voor SWET? Voor de zondagavond?" Dat wil ik wel doen, ik heb tijd, gelegenheid en, als het niet te laat op de dag is, ook energie. Het beraad in vriendenkring heeft dus de zondagvoorstelling opgeleverd, uiteindelijk. Welgemoed stap ik het ’t Kappertje binnen, in Zuidhorn. "Ik wil graag 5 kaarten voor de zondagavond…" Met een stralend gezicht vertelt ’t Kapperinnetje dat zij voor de zondagavond geen kaart meer te verkopen heeft, wellicht bij AH, ja? O…. Iets minder welgemoed spoed ik me naar de grootgrutter. De baliemedewerkster ziet mij en mijn vraag aankomen.. "Nou, meneer, er is voor de zondag nog net xc3xa9xc3xa9n kaart… Tja…" En ze kijkt mij vragend aan, alsof ik ter plekke kaarten kan bijdrukken… Nee, xc3xa9xc3xa9n kaart, dat schiet niet op. Op naar Rudi Wiersma, het derde voorverkoopadres in Zuidhorn. Helaas, ook daar is nog maar xc3xa9xc3xa9n kaart voor de zondagavond in de verkoop… "Maar er komen wellicht nog kaarten uit Leek en Marum. Zal ik u op de wachtlijst zetten?" Dat kan geen kwaad, doe maar….
Thuis kom ik even bij van de vergeefse expeditie naar het grootdorp. Dan toch maar andere voorverkoopadressen bellen? De aanhouder wint… Ik recht de rug, pak de telefoon en bel boekhandel/drukkerij Hoekstra in Grijpskerk.
Resize_of_hoekstra_28052009
"Hebt u…?" Ja, daar zijn nog wel een paar kaarten voor de zondagavond. "Ja, maar ik wil er graag vijf…" Even hoor ik niks, dan de bevestiging dat er zeker nog vijf kaarten voor de zondagavond zijn. Gelukkig! ’s Middags op de fiets naar Grijpskerk waar de SWETserie ‘ooit’ begon vanwege de verdwijning van "De Burcht". Ja, de kaarten liggen klaar, "Blaauw" met twee a’s, dit is en blijft een geweldige dag! Ik besluit via de Sportlaan en Gaarkeuken langs het kanaal terug te keren. Sfeer proeven… Onderweg nog wat foto’s gemaakt, ten bewijze voor de ‘ongelovigen’…. Eerst even bij de waterpartijen in het park, waar enorme hoeveelheden kroos op het water liggen, maar verder weinig leven is te bespeuren.
Resize_of_park_grijpskerk_2_2805200
Bij de sluis is meer bedrijvigheid, maar richting Noordhorn neemt de rust weer toe. Een aalscholver op een lantarenpaal, een wapperende Friese vlag in het Groninger boerenlandschap en dan ‘De Zwakkenburger’ natuurlijk, de prachtige poldermolen.
Resize_of_zwakkenburger_7_28052009
Bij Noordhorn geluidstechnici die met snoeren en katrollen aan het knutselen zijn…. Dat wordt een grandioze serie voorstellingen, zaterdag, zondag, maandag! SWET4, wij komen! Op zondagavond! O ja, en voor de maandagavond zijn er voor nog tragere belangstellenden kaarten in ruime mate beschikbaar!

xc2xa9foto’s: jan blaauw, 28 mei 2009

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op SWET4 – daar moet je wel wat voor doen…

  1. buurtjes zegt:

    Gek eigenlijk dat er in heel Noordhorn geen verkooppunt was/is voor de SWET-kaartjes…

  2. Ja, je hebt gelijk. Dat is duidelijk een misser van de organisatie. Aanvankelijk was het negeren van Noordhorn ook zo’n omissie, maar dat is de laatste weken gelukkig fors verbeterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.