Academisch leven – Kees Willemen

Vadertrots…. Gepast? In ieder geval ‘ontegenzeglijk’, ‘volmondig toegegeven’, ‘het bloed kruipt…’en ‘ontroerend’… Va-der-trots… Géén mooi woord, maar toch…
Waar gaat het om? Donderdagmiddag 14 mei jongstleden, 16.30 uur. Bijeenkomst op de vijfde verdieping van de Universiteitsbibliotheek aan het Academieplein in Groningen. Biebchef Alex Klugkist opent, heet het in ruime mate opgekomen gehoor van harte welkom en somt een rijtje ‘sprekers’ op. Dit allemaal ter gelegenheid van "50 jaar tekenaar Kees Willemen", tentoonstelling + boek + documentaire… De eerste die aan bod komt, is (ónze) zoonlief Jan Blaauw. Hij heeft een forse bijdrage aan het geheel geleverd, niet alleen als UK-redacteur, meer nog als schrijver van het boek "Getekend door een academisch leven – Een halve eeuw Kees Willemen" (Aksant – 2009 – ISBN 90 5260 349 0 – inclusief DVD met documentaire van Remy Vlek.) Daar staat ie dan, hij kan er wat van! (Uit het hoofd, knap, al is hij even het vierde kernwoord vergeten…) Schrijven en ook een speechje voor publiek ten gehore brengen. Het eerste exemplaar van het boek (met veel tekenwerk van de gelauwerde tekenaar) is voor Janita Naaijer, UK-schrijfster, studente, pleitbezorgster voor uitdágend onderwijs, een jonge geestverwante van Kees. En een boeiend verhaal heeft zij ook! Filmer Rémy Vlek introduceert zijn documentaire en moet spijtig constateren dat de techniek 5hoog feilbaar is. Voor het kijken naar zijn filmwerk wordt verwezen naar een (te) kleine collegezaal. UK-hoofdredacteur Hanneke Boonstra heeft tien vragen aan Willemen; Kees, gevat, heeft tien stemmig getoonzette antwoorden… Rosa Timmer (studente, UK-schrijfster) tenslotte is een ‘het-oog-wil-ook-wat’-stand-in voor de afwezige RM Frans Zwart (of is het Zwarts? Zo’n hoge baas verliest wel eens een s’je…), ze weet dat treffend te verwoorden. En dan… hapjes, drankjes, of, zoals wij, weg wezen, frisse lucht…
Resize_of_boekjejboverkeeswillemen

PS. Zojuist op TV Noord de uitzending gezien van "Cunera op vrijdag" met o.a. Kees Willemen als gast. Kees komt ruimschoots aan het woord, al ligt zijn tempo Cunera te laag, gezien haar binnensluipende gejaagdheid. Waarom het t.g.v. de tentoonstelling uitgebrachte boek niet even wordt genoemd? Ach, de vádertrots is er niet minder om! Boek + DVD voor nog geen 20 euro: AANBEVOLEN! (vanaf vrijdag 15 mei in de winkel!)
En de tentoonstelling op de vierde etage van de Universiteitsbibliotheek is te bezoeken tot en met 5 juli 2009. Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-22.00 uur; za en zo 10.00 – 17.00 uur! (website www.rug.nl/bibliotheek/lustrum)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.