Omloop Middag-Humsterland 2009

Ja, ik ben een wielerfan, ik heb dat eerder bekend, toegegeven. (En dat cocaxefne snuiven van Tommie de Belg doet daar niets aan af!). Voor die sportievelingen die op de ranke racefietsen proberen hun tegenstanders af te troeven, net even een seconde, of een tiende van een seconde sneller te zijn, daar neem ik diep mijn hoed voor af, chapeau!!! Zo ook voor de ladies in de Omloop Middag-Humsterland 2009!Resize_of_omloop_mh_3_09052009 Prachtig weer, misschien voor een wielerwedstrijd wel te mooi, al stond er buiten het dorp een stevige wind en bleek de brug bij Gaarkeuken een onberekenbaar obstakel… Man, ik heb me het vuur uit de sloffen gelopen om de braderie te kunnen bezingen (van shanty tot schapen scheren, van molenwieken tot ballonnenclowns…) en ook nog een paar glimpen op te kunnen vangen van de wielertoppers die Aduard hadden weten te vinden (en niet naar Bern waren afgereisd…) Wat dat betreft ben ik ook niet echt een ingewijde. De voorinschrijvingen liepen op tot bijna 200, in werkelijkheid kwamen er ‘slechts’ 133 aan de start, van wie er 77 de finish haalden. De andere 56 stapten onderweg om wat voor reden dan ook uit de koers.
Resize_of_omloop_mh_6_09052009
Nou vind ik 77 sporters nog een heleboel als ze samen de bocht om vliegen en dan ook nog even proberen te demarreren. Ja, af en toe valt er wel eens iemand en dan gaan er prompt meer naar de grond (en echt niet vanwege de gezelligheid…). Maar de koers gaat door, the show must go on, gain gesoes! Misschien heb ik het al eens verteld, maar ik heb jaren lang een ‘vaste’ droom gehad. Dan fietste ik op mijn racefiets in een belangrijke koers en dan verdwaalde ik ALTIJD op een plein of in een gebouw met een hoge trap, waar ik dan vanaf bonkte…. Wakker….
Resize_of_omloop_mh_9_09052009
De Omloopmeiden hadden geen trap, of stoep op hun route, gelukkig maar. Tot het eind in Aduard vertoonden ze een sterke onderlinge solidariteit, ze bleven samen! Nou ja, er is tijdens deze klassieker wel regelmatig geprobeerd weg te komen, maar grote voorsprongen werden niet opgebouwd. Ook niet door Daniëlle Bekkering, die desondanks aardig bezig was in haar achtertuin! Grote klasse, mooi om te zien, al moet je eerst weer aan dat andere shirt wennen. En tijd om goed te kijken krijg je niet, het peloton geeft je zo het nakijken… Resize_of_omloop_mh_14_09052009 Er is helemaal iemand uit Australië gekomen om hier de winst voor de neuzen van de anderen weg te kapen: Rochelle Gilmore is haar naam! Ze werd meteen leidster in de topcompetitie. De eerste, de beste (voorlopig?). Op de meet in Auwerd werd Claudia Witteveen nummer 2, Isabelle Soderberg uit Noorwegen legde beslag op de derde plaats en daarmee was het podium vol! De anderen werden keurig bedankt voor het sportief meedoen en kwamen wel in de klassementslijst, die al snel na de wedstrijd beschikbaar kwam op internet. Ook dat is klasse! (www.icwnoord.nl).
Resize_of_omloop_mh_25_09052009
Dan vind je na enkele seconden de naam van Eyelien Bekkering op de 21e plaats, Daniëlle als 44e, Sissy van Alebeek 60e en Suzanne Kuiper op plaats 65. Nou, en reken maar dat die Suzanne Kuiper een klasbak is, die laat nog wel van zich horen in de komende jaren! Bertine Spijkerman reed de koers ook uit, belandde op de 68e plaats, was op deze zonnige dag ook iets te beleefd: "Na U! Na U…." Hield de eer van de Spijkermanfamilie bereikbaar hoog!
De Omloop Middag-Humsterland 2009 is wederom zonnig verlopen, met dank aan al die medewerkers die tijd en energie besteedden aan het welslagen van de tocht. Appie Buiter natuurlijk, en ‘Moe Bekkering’, maar ook de vele onontbeerlijke steunpilaren bij de start, langs het parcours en bij de finish. Volgend jaar maar weer!
Resize_of_omloop_mh_30_09052009
xa9foto’s: jan blaauw, 09 05 2009

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.