HKZ over de Fraeylemaborg in Slochteren

De Historische Kring Zuidhorn organiseert voor haar leden (en die van Aeldekerka) en voor andere belangstellenden op dinsdag 21 april 2009 een lezing over de Fraeylemaborg in Slochteren.Fraeylemaborg_front  Mevrouw Hennie van Harten neemt de lezing voor haar rekening, haar voordracht begint om 20.00 uur in Hotel In ’t Holt in Zuidhorn.
Aanvullende tekst op de convocatie:
De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18e eeuw haar huidige uiterlijk. Het park, deels naar ontwerp van G.A.Blum en L.P.Roodbaard, is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Hierbij zijn restanten van de formele barokke aanleg bewaard gebleven, zoals de karakteristieke middenas. Inmiddels is men begonnen aan de restauratie van het park.
De borg werd in de middeleeuwen als ‘steenhuis’ gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste bewoners, de familie Thomassen xe0 Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting.
Fraeylemaborg

Leden van de HKZ en Aeldekerka hebben gratis toegang. Entree niet-leden bedraagt x803,00. Op zaterdag 25 april a.s. gaat de jaarlijkse excursie naar de Fraeylemaborg. Belangstelling? Bellen met Martinus de Boer: 0594 504147.

foto’s: website www.fraeylemaborg.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.