Muziektheater SWET4 – Nóórdhorn inbegrepen…

Gelukkig wordt het steeds duidelijker: de muziektheatervoorstelling SWET4 van ‘geestelijk vader’ Gert Sennema gaat niet alleen Zuidhorn aan, maar ook Nóórdhorn. Aanvankelijk werd er in de publiciteit straal aan voorbijgegaan, maar de laatste tijd is er toch sprake van een kentering. In de berichtgeving in het Dagblad van het Noorden en voor RTVNoord wordt vaker benadrukt dat het om Noord- en Zuidhorn gaat en ook in de streekbladen wordt hieraan aandacht besteed. Dat beseft ook het publiciteitsteam van SWET4!
Waarover gaat SWET4? Het (traag?) naderende afscheid van de huidige verkeers- en spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal tussen Noord- en Zuidhorn.Resize_of_brug_dicht_15042008  De schriptschrijvers Janna de Lathouder, Remco Ekkers en Pieter Stellingwerf (de laatste is tevens regisseur) weten van wanten, de vormgevers Kees Botman en Gert Sennema zijn gemotiveerd tot op het bot, de componisten Sybolt Kamstra en Johan Faber componeren er lustig op los en spelers als Joop Wittermans, Maaike van der Hoek, Geert Hazenberg en Vera Sutman staan te popelen van ongeduld…. En dan hebben we choreografe Peggy Seelig en en kledingvrouwe Aafje Horst nog niet eens genoemd… Wanneer dit vierde SWET-deel wordt gespeeld in Zuidhorn-Noordhorn? Op 30 en 31 mei en op 1 juni aanstaande! Het publiciteitsteam licht een tipje van de sluier op: Tijdens SWET 4 geven Henk van der Horn & Liesbeth van Wijk elkaar drie dagen achtereen het ja-woord." (Driedubbel getrouwd dus, een hárd huwelijk….)
Met SWET4 zit het SWETproject op de helft. De acht op zichzelf staande voorstellingen vormen samen een requiem. IN de periode 2007-2010 wordt op verschillende locaties in het Westerkwartier afscheid van markante gebouwen en landschappen genomen. Inclusief bruggen. Het klinkt dramatischer dan het is, in werkelijkheid. Dat is ook de bedoeling van theater. Múziektheater, bij Zuid- én Noordhorn, op 30 en 31 mei, en op 1 juni! Meer weten? Kijk op www.swet.nu.
Resize_of_spoorbrug_met_arrivatrein
De huidige spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal tussen Zuid- en Noordhorn. Wordt volgend jaar, of later, vervangen door een nieuw exemplaar met spoorverdubbeling. Bovendien wordt een bocht aan de westkant gestrekt ten voordele van het scheepvaartverkeer.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.