Restauratie Sint Jozefkerk Zuidhorn

De restauratie van de rooms-katholieke Sint Jozefkerk aan De Gast in Zuidhorn is voltooid. Burgemeester Fennema heeft de langdurige restauratieperiode officieel afgesloten, er is een feestavond geweest voor alle parochianen en een feestelijke Eucharistieviering met als voorganger de Bisschop van Groningen, monseigneur G.de Korte. Een prachtig gerestaureerde kleine katholieke kerk in een qua vierkante kilometers grote parochie: Het Westerkwartier tussen de gemeentegrens van Groningen, de A7, de Friese grens en het Reitdiep…. Deze parochie vindt zijn oorsprong in een Aduarder schuilkerk. Het huidige gebouw aan De Gast werd in 1844 gebouwd en in 1929 ingrijpend verbouwd. Nu, 80 jaar later, was de kerk dringend toe aan een ingrijpende aanpak. Het metaal in de glas-in-loodramen is vernieuwd, het indrukwekkende altaar opgeknapt, de kerk geschilderd, de verlichting vernieuwd en de geluidsinstallatie gemoderniseerd. De bekostiging gebeurde uit verscheidene fondsen, maar ook uit eigen middelen: bijdragen van parochianen en legaten. Komende zaterdag 14 februari is de gerestaureerde kerk te bezichtigen tussen 14.00 en 16.00 uur. Het restauratieresultaat kan dan door iedere belangstellende met eigen ogen worden bekeken.
Resize_of_katholieke_kerk_zuidhorn_
xc2xa9 foto RK kerk Zuidhorn: jan blaauw, januari 2009

Dit bericht werd geplaatst in Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.