Gevonden: een zwervend boek….

Een verrassende 5 december… Vanmiddag een bezoekje gebracht aan het UMCG. Afspraak voor een echo om te zien hoe het hart en de aorta functioneren. Vlot geholpen en in de onrustige Stad had ik niks verloren, back home! Toen we terugkwamen, zag Gé (mijn echtgenote) op de vensterbank van het gemeentehuis (afdeling Burgerzaken) een boek liggen, keurig in een plastic omslag. Ze vertelde dat het boek er al langer lag. Toen pas zagen we het etiket achterop: "Ik ben een zwerfboek….mag ik mee? Ik zal heel lief zijn!" Nou, als je zo sympathiek wordt aangesproken, ga je op het verzoek in. Boek mee in de fietstas ("Telemachus in het dorp" van Marnix Gijsen). Thuis was ik het vergeten, mijn aandacht werd opge-eist door een opvallend Sintcadeau op de stoep bij de voordeur. (Van wie zou dat nou wezen? Ja, van Sint, maar door wie gestuurd??) Pas later schoot het boek me weer te binnen. Tevoorschijn gehaald. Aan de binnenkant bleek een sticker geplakt, met informatie. Over ‘BookCrossing’, tot mijn schande (en tot mijn spijt…) nooit van gehoord. De website opgezocht (www.BookCrossing.com) en de informatie gelezen. De in het boek vermelde code ingevuld en ja, de geschiedenis van "Telemachus" gelezen, te vondeling gelegd in Zuidhorn. Mijzelf meteen geregistreerd, ik vind ‘BookCrossing’ een prachtig idee! "MAKE THE WHOLE WORLD A LIBRARY!"  Voor mensen die liever informatie in het nederlands willen: kijk op www.bookcrossing.nl.  Van harte aanbevolen!!!
Resize_of_telemachus_voorplat Resize_of_telemachus_achterplat_met

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.