Willem II – FC Groningen: vermeende rellen

Afgelopen zondag werd de voetbalwedstrijd Willem II – FC Groningen gespeeld onder barre omstandigheden. Sneeuw, sneeuw, gure wind, sneeuw….. Af en toe de wedstrijd stilgelegd om de lijnen zichtbaar te maken. Sportief gezien is zo’n evenement onder deze omstandigheden een lachertje, maar ja, de COMMERCIE….
Fc_groningen_sneeuw
Verbazingwekkend dat er vanuit het hoge Noorden een trein vol FC-fans richting Tilburg toerde en vanaf Zwolle zelfs een voorkeursbehandeling kreeg. Dan blijken er in de vroegere wolstad verontrustende berichten bij de politie te zijn binnengekomen over een ‘horde losgeslagen zogenaamde voetbalfans" per trein op weg naar het zo vredige Brabantse land. (Och, het was in dat hoge noorden eerlijk gezegd veel beter weer dan daar in dat onrustige zuiden). Een gealarmeerde burgemeester Ruud Vreeman zag ineens allerlei spoken opdoemen en gelastte drastische maatregelen. Geen toegang voor die barbaren uit de Martinistad, terugsturen die ‘handel’. Daarmee werden in ieder geval tientallen goedwillende Groningenfans ernstig gedupeerd en niet langer menswaardig behandeld. Als dan bij terugkomst in Groningen blijkt dat daar op het station (op wiens instigatie eigenlijk?) een uitzonderingstoestand is geschapen, waarvan ook argeloze, toevallige reizigers de nadelen ondervonden, vraag je je helemaal af wie de Grote Opklopper van dit Rebelse Gebeuren is geweest….
Voor de liefhebbers is het dan ook interessant de diverse verslaggevingen te vergelijken. Op zondag zijn de redacties schaars bezet en dat merk je. RTV Noord deed urenlang niets anders dan braaf het officiële communiqué uit te zenden, zelfs ’s maandags nog. Het Dagblad van het Noorden ving vertraagd toch wat anti-geluiden op uit het Groningen-kamp en langzamerhand kwam er meer evenwicht in de berichten. Jammer dat er niet meteen serieuzer met dit onderwerp is omgegaan. Als er echt iets onacceptabels gebeurt in de top van het voetbal, ben ik de laatste die zal zeggen dat er geen adequate maatregelen mogen worden genomen. Nu de situatie (in mijn ogen) volkomen verkeerd is ingeschat en er onrechtvaardig is opgetreden tegen voetbalfans die deze naam wél verdienen, dienen de autoriteiten zich eens goed achter de oren te krabben, willen ze hun geloofwaardigheid niet te grabbel gooien. Of zou het dan toch door die verduvelde sneeuw zijn gekomen?

foto: website FC Groningen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.