Historische Kring Zuidhorn luistert…

En waar de Historische Kring Zuidhorn naar luistert??? Naar een lezing van de heer Egge Knol  over het onderwerp ‘WIERDENLAND WONDERLAND’, over het wonen op wierden in een onbedijkt land. De onbedijkte kwelders, die nu het Fries-Groninger kleigebied vormen, zijn vanaf ongeveer 600 voor Christus in gebruik genomen. Ze vormden de grootste natuurlijke weide van Europa!
Dr.Egge Knol is bioloog-archeoloog en conservator archeologie, geschiedenis en oude regionale kunst bij het Groninger Museum. De genoemde lezing vindt plaats op woensdag 26 november 2008 in het Zalencentrum Balk te Zuidhorn. Aanvang: 20.00 uur. Leden van de HKZ en Aeldekerka hebben gratis toegang. Entree niet-leden: x80 3,00 per persoon.
Wierde_van_ezinge
wierdendorp Ezinge
(website museum Wierdenland)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.