Zand en water – ideaal spelmateriaal

20081023_5603 Zand en water….. Niet altijd persé het ideale zand van Noordzeestrand of Nije Hemelriek, maar in combinatie met water is het welhaast ideaal spelmateriaal, voor jong en oud. Niet alleen kinderen kunnen zich hiermee of hierin uitleven, ook volwassenen hebben nauwelijks betere kansen op ontspanning. Zand-en-watertherapie, bestaat die al?
Als kind kliederden we in het openluchtbad van Scheemda heel wat af in het zogenaamde kikkerbad. Voor ons de boeiendste plek van het zwembad, waar kastelen, kanalen, andere waterwerken in enkele handomdraaien werden gerealiseerd. Bovendien zat je na korte tijd onder het zand, een goede reden om even een duik in het kinderbad te nemen, afspoelen en dan het liefst meteen het volgende project uitvoeren….

Resize_of_20081024_5686 
Op bijgaande foto de bouwput die op dit moment aanwezig is langs de Meidoornstraat in Noordhorn. Een klein rupsvoertuig van Balkema-Meijer scharrelt door de grote ruimte en schept hier wat zand weg, gooit het dáár weer neer… Ik kan daar gefascineerd naar kijken en zou het liefst zelf een poos op die manier bezig zijn. In mijn hoofd vormen tollende gedachten therapeutische centra waar volop met zand en water kan worden ‘gespeeld’, zoals in bijgaande bouwput, waar het louter ernst is…. Nu de bouw ook niet helemaal zonder kleerscheuren uit de kredietcrisis tevoorschijn komt, is er wellicht een mogelijkheid ergens van die therapeutische centra te realiseren. (In BlauweStad moet het zéker kunnen…)

foto’s: xa9janblaauw 23 en 24 oktober 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.