Jeugdteam v.v.Zuidhorn jaren vijftig

Bijgaand een foto van een jeugdelftal van de voetbalvereniging Zuidhorn uit de jaren vijftig. Meer dan een halve eeuw geleden dus. De voetballers die poseerden, zullen er nu wat ouder uitzien…. Als ze nog leven…
Resize_of_jeugdteam_zuidhorn_jaren_
Wie zijn deze spelers? Op de voorste rij, gehurkt, herken ik in ieder geval Bert Postema en links van hem Luit van der Velde? Maar wie zijn die anderen?

Toén wist ik bepaald nog niet dat ik ooit in het Westerkwartier verzeild zou raken en actief zou worden binnen de voetballerij, ook binnen de v.v. Zuidhorn. Niet eens zo zeer als voetballer, al heb ik toch nog wat jaartjes kunnen meehobbelen op het veld en in de zaal. Mijn inbreng als jeugdcommissielid was wat groter, ook als medevuller van het clubblad. En het schoolvoetbal niet te vergeten, als opvolger van meester Ale Dijk. In die jaren vanaf 1970 bloeide het Pinksterschoolvoetbal op de dinsdag na Pinksteren. Daar het binnen de KNVB prestatiever werd en meer gericht op vervolgtoernooien voor provinciale en landskampioenschappen, kwamen er toernooien bij, eerder in het seizoen. Ook het meisjesschoolvoetbal kwam tot leven via de MEVO-toernooien. Uiteindelijk werd het allemaal te omvangrijk voor één plaats en één persoon, waarna de splitsing volgde. De basisschoolteams bleven actief in Zuidhorn, het voortgezet onderwijs ging naar Grijpskerk met de heer Sportel als organisator. Later verhuisde het toernooi voor basisscholen naar Marum. Het traditionele Pinkstertoernooi was toen al geschiedenis geworden. Steeds meer scholen kregen roosterproblemen, de dinsdag na Pinksteren was geen vrije dag meer. Zelf heb ik het schoolvoetbal ruim 15 jaar georganiseerd, met heel veel sportgenoegen, en soms bezorgdheid vanwege de weersvooruitzichten…. Het lidmaatschap van de Groninger KNVB Schoolvoetbalcommissie hoorde daarbij, ook al is vergáderen óver sport nooit mijn hobby geworden.
Mochten er nog mensen in het bezit zijn van foto’s uit het schoolvoetbalverleden, ik zou er graag een scan van maken. En mocht u de namen weten van de voetballers op de jeugdfoto van de v.v. Zuidhorn, stuurt u die dan even door?! Bedankt!

Mailadres: jan_b@hetnet.nl

Foto uit nalatenschap L.J.Lodewegen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.