Dag/Week van de Geschiedenis

Zaterdag 11 oktober jongstleden een bezoek gebracht aan het gebouw van de Groninger Archieven, aan het Cascadeplein in Groningen. Daar werd de al traditionele Dag van de Groninger Geschiedenis georganiseerd. Groots opgezet, prachtig weer, toch iets minder belangstelling dan de 2000 van vorig jaar. (Door het mooie weer?) Voor verveling hoefde geen plaats te worden ingeruimd. Driek van Wissen deed de dagopening op een vlotte manier, verder geen lange verhalen, maar muziek, sfeervol. In de publiekszaal vele presentaties van diverse verenigingen, redacties, oudheidkamers, musea….. Ook de Historische Kring van Zuidhorn was aanwezig, al bleef de presentatietafel teleurstellend leeg. Wel aanwezig foldermateriaal over het al lange tijd op het programma staande BOERDERIJENBOEK, dat naar verwachting in maart 2009 verschijnt.
Resize_of_boerderijenfolder

Kunstgaang Kaampke uit Stedum, bijna 10 jaar oud, was enthousiast aanwezig met diverse uitgaven, waaronder de befaamde ‘Kopmeskes’. Ruim baan was er voor de presentatie van de speciale map "WOORDEN/WOREN", een uitvoerige werkwoordenmap, speciaal gericht op het Noord-Gronings, maar ook interessant voor andere streektaalgebruikers. Lofwaardig!
Buiten op het Cascadeplein was de kraam van de Pomologen een publiekstrekker, deed de poffertjesbakker goede zaken en werd er zelfs op een bescheiden oude manier mechanisch gedorst. Overigens waren binnen goud- en zilversmeden aanwezig, boekbinders, boekherstellers, boekenverkopers, nieuw en tweedehands… (De boéken bedoel ik). Meeneemmateriaal was er in ruime mate: folders, fotokaarten etc. En dan is op een zeker moment de energie op, het hoofd verzadigd, er kan geen prikkel meer bij. Naar huis dus (ook al heb je geen flitslezing bezocht, noch het literaire café… Volgend jaar weer? Wie weet..

Resize_of_laivesiebrandwaark

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.