Grou, assisteren in Oer 't Hout

In de jaren zestig ben ik, en dat heb ik al eerder aangestipt, als assistent aan het werk geweest in jeugdherberg ‘Oer ’t Hout’ in Grouw, dat nu Grou heet. Er was toen nog nauwelijks sprake van een nieuwe accomodatie, al zat het oude, witte gebouw in het centrum in het seizoen altijd overvol. Drie zomers heb ik geholpen, één jaar ook in de Paas- en Pinkstervakantie. Soms konden we er even tussenuit met jeugdherbergvader Kees de Weerd, met de eigen boot (op de achtergrond, met een van de kinderen De Weerd, vermoedelijk Marcel. Of is het toch Erwin?). Zelf poseer ik aan de waterkant, waarschijnlijk heeft collega Sam Orsel mij op de kiek gezet. Toen nog een bril met een opvallende, donkere rand, en een ‘slag’ in het haar….. Het lijkt heel wat, maar actief op het water? Nee, dat ben ik nauwelijks geweest. Op je vrije dag mocht je (gratis) meevaren met een cursuszeilboot, maar daarvan heb ik nooit gebruik gemaakt. Ik ging liever naar Leeuwarden City, op speurtocht naar bijzondere boeken en grammofoonplaten. Zeilen heb ik dus ook nooit geleerd, op de in gebruik zijnde BM’ers, 16xb2. Maar verveeld heb ik me ook geen moment…

Resize_of_jan_b_op_rand_pikmeer_gro

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.