Midwolda – herinneringen aan de Niesoordlaan

In juli 1945 geboren in de woningbouw, Schortinghuislaan. In 1953 verhuisd naar de Niesoordlaan, naar een nieuwe huurwoning, nummer 59. Mooi natuurlijk, met een echte doucheruimte en een Vliezotrap naar de vliering. Een tegenvaller was de schuur (= schuurtje), gewend als we waren aan de grote ruimte met varkenskot en schommel in het vorige huis. Naast ons, op 61, kwamen Lammert Dijkhuis en Annie Smit te wonen. Met hen konden we prima opschieten, evenals met de buren op 57, Fokko en Lies Bamberg.
Resize_of_afiena_en_jurrie_dijkhuis
Op deze foto staan Afiena en Jurrie Dijkhuis, oudste en jongste kind van Lammert en Annie. (Daartussen zit nog Albert). De foto is waarschijnlijk rond 1960 genomen. Ook aan hen hebben we plezierige herinneringen. Aan de overkant van de Niesoordlaan is nog net een deel van het huis van Hemmo Tichelaar te zien. Verder een ruim uitzicht over de akkers van Oortwijn Botjes richting Hoetslaan (Groenbergs Loane). Wie Midwolda nu kent, kan zich die ruimte uit het verleden van nog geen 50 jaar geleden nauwelijks meer voorstellen….

xa9foto: janblaauw, plm.1960

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.