Cultureel Centrum Zuidhorn – groot(s)

Cultureel_centrum_4_09092008_2 Zuidhorn heeft sinds dit jaar een heus cultureel centrum, waarin de openbare bibliotheek, de muziekschool en de maarschappelijke dienstverlening een functionele plek hebben gevonden. Bovendien is er een behoorlijk grote ruimte, waar culturele uitingen kunnen worden georganiseerd: uitreiking eerste exemplaar, ontvangsten, spreekbeurten, muziekavonden, etc. Bijvoorbeeld de opening van de Grunneger Boukendoagen, afgelopen maandagavond. Zuidhorn heeft hiermee een fraaie voorziening gekregen, waarvan de waarde dorpsgrensoverstijgend is. (Gezien het gemeenschapsgeld dat hieraan is uitgegeven, zou het al te gek zijn als het niét zo was…) Er is gekozen voor een opvallend gebouw in donkere uitvoering met een ruime parkeervoorziening en een ruimtescheppend waterkunstwerk.
Resize_of_cultureel_centrum_9_09092
Het is even wennen en het duurt nog wel even voor de voorziening echt gexefntegreerd is in dit Jellemaweggebied, maar er stáát wel wat! Binnen kan ik alleen de bibliotheek beoordelen. Daar zeg ik U tegen…. (Al vind ik binnen de grijze muren en trap onvriendelijk). Er is een royale collectie, een aantrekkelijke opstelling met veel zoekruimte. Je kunt er prima zitten op verschillende comfortabele plaatsen. De medewerkers zijn hulpvaardig, het geautomatiseerde uitleensysteem werkt, normaal gesproken, prima. Natuurlijk, nostalgische gevoelens zijn er vanzelfsprekend bij met name het oudere deel van de grote doelgroep. Het duurt even voor je op deze nieuwe plek het gevoel krijgt: hier ben ik thuis! Maar het kómt… Nu maar hopen dat vele mensen intensief gebruik (gaan) maken van deze accomodatie. In deze rusteloze, jachtige tijd een heerlijk rustpunt!
Resize_of_cultureel_centrum_13_0909

foto’s: xa9janblaauw, september 2008 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.