Kweekschoolvoetbal en werkweekpijama's

Nee, geen hoogwaardig product, bijgaande foto, gemaakt in 1967 toen de beide 5e klassen van de Rijkskweekschool in Winschoten ieder een voetbalteam hadden geformeerd en ikzelf als scheidsrechter mocht fungeren. (Uiteindelijk had ik al op 18-jarige leeftijd mijn scheidsrechtersdiploma te pakken, en een jaar eerder mijn jeugdleidersdiploma, zelf de jeugd nog niet ontgroeid….)
Resize_of_kweekschoolteams_voetbal
Ik kom nog eens op bijgaande foto terug (die ook al eens op www.jeebeetjes.nl werd getoond) vanwege twee reacties die ik kreeg van Tjaart Imbos, die deel uitmaakte van een van de teams. Tjaart kwam uit Hoogezand-Sappemeer, net als Jan Willem Rensema, zijn kameraad, veel te vroeg overleden. Tjaart ging na zijn succesvol examen verder studeren en heeft uiteindelijk naam gemaakt als hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht. (Nait gek veur n kxf6ster van Winschoter Kweekschoule!) Dit terzijde…
Tjaart kan zich de wedstrijd nog wel herinneren. Hij denkt dat ie werd gespeeld op het sportterrein aan het St-Vitusholt in Winschoten, de thuishaven van Bato, niet van WVV, die speelde toen aan de Kastanjelaan tegenover Upi van Delden zijn ouderlijk huis. Hij noemt ook nog de naam van Henk Meijer, van Knoal, en de organiserende rol die Roelf Koning speelde, toen ook al regelaar bij uitstek en helaas ook veel te jong overleden. In een tweede reactie komt Tjaart met meer namen zoals Koos Koopman, Jan Dusseljee, Bertus Kalter, Henk Wolthuis, Johnny Diertens (het talent!) en Frans Scheuneman. Toch heb ik de ploeg nog niet helemaal compleet, van links naar rechts. Zijn er meer oud-gedienden van de Kweek in Winschoten die deze voetballende kandidaat-kxf6sters bij naam en toenaam kunnen presenteren? Graag!
Een andere prachtige plaat uit die tijd, maar wel heel anders. Een foto gemaakt tijdens de werkweek in Zuid-Limburg, toen we logeerden in de "Geerlingshof" in Valkenburg/Houthem. (Waar de dichter jan Hanlo toendertijds in een poortwoninkje huisde en vaak zijn motor oppoetste, die hem later noodlottig zou worden).
Resize_of_scannen0239
De namen van deze uiteenlopend, maar overwegend goed gebouwde "hoop der onderwijsnatie"? Bovenste rij van links naar rechts: Geert van Duinen (overl.), Henk Pras, Frans Scheuneman ? , Piet Hilberdink, Fokko Roelfsema, Appie Koster; midden: Eelko Brader (ook overl.); onder: Eppo Jager, Henk van Dijk, Roelof Geerts, Roelf Lamein. "Helden" uit een herlevend verleden, ruim 40 jaar geleden…. 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.