Hortensia – uitzonderlijk mooi

Uitzonderlijk mooi….. Zo’n kwalificatie is gekleurd, is heel persoonlijk. Toch, als ik hier naar kijk, blijf ik bij mijn mening: UITZONDERLIJK MOOI! Zowel de bloem met insect, als het plaatje, het beeld.
Resize_of_hortensia_met_insect_2_19 
Hortensia’s zijn er tegenwoordig in vele variëteiten. Vijftig jaar geleden, in Midwolda, het dorp van mijn jeugd, was dat anders. Als je dan ‘Hortensia’ zei, had je daar meteen een vast beeld bij: stevige, rondgroeiende plant met roserode bloemen. Bij die eerste beelden uit mijn kinderjaren in de woningbouw horen ook de seringen, de guldenroede, de goudsbloemen (tegen de ‘mieghummels’….) Net zo vast als de ongebruikte voordeur, het ‘achterom’, het varken in de schuur, de liguster’hege’….. Merkwaardig: wat tuinvulling betreft, is er een vermenigvuldiging opgetreden van heb ik jou daar. En in de natuur hebben we de grootste moeite planten voor uitsterven te behoeden….Hortensia_hdew_19082008

foto’s: xa9janblaauw, 19 08 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.