OLS Midwolda – 'Vrouwtje van Stavoren'- (3)

Vanzelfsprekend stond de oude sage van "Het Vrouwtje van Stavoren" centraal in het script van meester Zonderman. Dat verhaal had echter geen body genoeg om avondvullend te zijn, vandaar dat meester er aanvullende sketchjes bij bedacht die te maken hadden met de ‘tijd van toen’…. Overigens werd er heel veel zorg besteed aan de kleding en het schminken. Daarbij, dat schiet me net te binnen, zal ook zonder twijfel mevr.Kampstra een rol hebben gespeeld. Dochter Tineke, ook een klasgenoot, wás de ‘Vrouwe van Stavoren’, een talent! Een deel van de ‘tableau de la troupe’ gefotografeerd:
Resize_of_vrouwtje_van_stavoren_ols
Staande links mijn persoontje als oosterse boodschapper die het onheilsnieuws brengt, de vloot was vergaan. Deze rol lag me blijkbaar toch beter dan die van vlegelende boer…. Verder op de foto, staand:
Emmie Fokkens, Margo Joling, Edie Leupen, Lineke Fokkens. Daaronder links Tonnie Baas met naast hem Lenus Pluim.
Wilt u meer weten, kijk ook op de website van oud-klasgenoot Ben(o) Doedens!
Van de voorstelling zelf weet ik niet veel meer. Wel dat het een vermoeiende avond was, maar ook intrigerend. Na afloop was de bekendmaking van de winnaars van de verkochte lootjes. Als eerste nummer riep meester Zonderman: "76"! En ik riep nog harder door de volle zaal "Ja", dat nummer had ik in mijn handen gedrukt gekregen van mijn ouders. Prijs ophalen, een foeilelijk schilderijtje, maar voor mij was het de hoofdprijs!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.