Midwolda – OLS jaren vijftig – Het Vrouwtje van Stavoren

Van 1951 tot 1957 heb ik de Openbare Lagere School bezocht aan de Hoofdweg in Midwolda (Old.) Lopend. Eerst vanaf de Woningbaauwloane, ook wel ‘Blaauw’s Loane" genoemd, naar de garage vooraan bij de Hoofdweg. Officiële naam: de Schortinghuisstraat. Na de verhuizing in 1953 vanaf de Niesoordlaan, een nog langere tocht van oost naar west door het streekdorp. In de 5e en 6e klas bij meester Zonderman was het de gewoonte jaarlijks een toneelstuk op te voeren, het kan ook 2-jaarlijks zijn geweest. In ieder geval herinner ik me "Het Vrouwtje van Stavoren" met allerlei aanvullende stukjes. Het script was van meester Zonderman zelf, hij was de grote initiator. Ook de decors werden onder zijn leiding door de kinderen zelf geschilderd (al deed meester de moeilijke stukken zelf…) In dat hele gebeuren had ik enkele rollen, onder andere als dorsende boer, met een dorsvlegel. Ik stond samen met Lideke Zijlker op het toneel, een klasgenootje, dochter van een landbouwer. We moesten ook een liedje zingen, een verschrikking voor deze niet al te vlotte jongen…. Soms lopen de rillingen me nog over de rug.
Resize_of_scannen0016

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.