Noordhorns flora en fauna: een (wille)keur…

De hooimaand achter de rug, de oogstmaand aangebroken. Het weer heeft de maandovergang grillig gemaakt met gelukkig opnieuw een portie hemelwater voor de dorstige natuur. Eind juli tijdens de nauwelijks hittebestendige dagen was er heel wat bijzonders te zien langs Noordhorns dreven. Paddestoelen bijvoorbeeld. Zoals deze:
Resize_of_paddestoel_langestraat_zu
Een prachtige zwam, waar je niet snel op uitgekeken raakt. De naam??????? Nou, voor mij kan het eekhoorntjesbrood zijn, maar ik zou er geen geld op zetten. En de namen van de volgende weet ik ook niet:
Paddestoelen_langestraat_zuid_30072 (Even op klikken, wordt ie groter…) Als ik de zwammen opzoek in de waaier of in het paddestoelenboekje denk ik (on)zeker te weten om welke het gaat. Ik draai me om, doe even wat anders en dan: Verd…. wat was het nou al weer?????
Nou ja, er zijn ergere dingen.
In de krant gelezen over een actiegroep (ze bestaan nog!) die in diverse steden stenen of tegels hebben verwijderd en daar GROEN voor in de plaats hebben gezet. Al of niet bloeiend. In Groningen bijvoorbeeld in de buurt van het UMCG. Illegaal, maar mooi! In Noordhorn heb je op verschillende plaatsen kleine stukjes openbaar groen, waar weinig groen (meer) aan te ontdekken valt. In de Langestraat groeit en bloeit echter de victorie, ter hoogte van het huis van Fransje en Rob Aptroot! Een kleurig en fleurig geheel, prima onderhouden (particulier…)
Resize_of_aptrootperk_bij_versmalli
Alleen het bordje "Galerie Mebius" doet wat gedateerd aan. De galerie is gesloten, het pand staat te koop, al gaat de internetverkoop door! Soms is de tijd ook moeilijk bij te houden…

foto’s: xa9janblaauw, 30 juli 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.