Wandelen in het Rijk van Noordhorn

Na de immense drukte van de vier wandeldagen in het Rijk van Nijmegen (voor mij "slechts" op TV, in krantenkolommen en in een schatkamer vol herinneringen….), nu de rust en ruimte van een wandeling in het Rijk van Noordhorn. Bij de meeste medelanders minder bekend (gelukkig….), maar toch bezienswaardig tot en met! Zeker als je oog hebt , en óór, voor de kleine dingen, die doén ’t ‘m! Zoals de waterlelies in de sloot langs de Mokkenburgweg, een plaatje!
Resize_of_waterlelies_in_sloot_de_j

Het wuivende gras in de spoorberm, de bloeiende wilde planten, zoals de distel, mét bijen!

Resize_of_distel_met_bijen_2_180720

Eigenlijk kom je ogen tekort. Let je op de ene berm, staan er aan de andere kant in juli 2008 talrijke paddestoelen, de herfst nu al in aantocht? Námen, nee, die heb ik niet paraat, helaas. (Mijn moeder had daarvoor een vaste uitspraak: "Kin nait alles ontholden. Mien kop is gain Enkhoezer almenak….")

Resize_of_paddestoelen_juli_2_18072

Andere route in het dorp? Via de noordkant of de Spanjaardsdijk? Een minitocht langs het hertenkamp? Met de schoonheid van de aanwezige damherten. Kijk, daar komt de hinde van dienst….. "Dreigend gevaar? Ik ben er klaar voor!"

Resize_of_damherten_er_dreigt_gevaa

foto’s: xa9janblaauw, 18 juli 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.