4Daagse Nijmegen: vierde dag (10 jaar geleden)

Vrijdag 24 juli 1998
"Het zit erop, mijn 12e kruisje is binnen.
Resize_of_4daagse1997maldenbejaarde
Vandaag eerst wat regen op weg naar het station van Wijchen, een goede waarschuwing niet te lichtzinnig met de weergoden om te springen… Alle bekenden zijn er weer, op het station, gelukkig. Jakob is vrij snel na mij bij "De Vereeniging", meteen naar de start en vlot "weggeknipt" (8 voor 5 uur). Niet koud, niet nat, maar toch eerst wat vochtig weer dat na het licht worden overgaat in een strak blauwe lucht. We hebben, na het saaie eerste uur, de koffie dan al genoten in "Harten Twee"en vijf kwartier later in Overasselt, bekende plekken. Dan binnendoor naar Grave, over de befaamde brug die opgeknapt wordt, door het sfeervolle stadje, rusten in het voormalige klooster. Een prettige stop, vele wandelaars willen déze rust blijkbaar niet… Inmiddels begint het linkerbeen wat pijnlijker te worden, lichte scheenbeenproblemen. In Beers is het weer volop "kermis": tomatensoep + een Papendrechtse polonaise + ‘Sex on the Beach’. Verder naar Cuyk, binnendoor tegenwoordig via Vianen, een glas melk onder de bomen. En dan zijn er toch weer die buikkrampen, die darmstoornissen waar ik al eerder bang voor was. Door de geweldige drukte in Cuyk, dan de duikerbrug over en daarna door het ook al immens drukke Mook en Molenhoek naar Malden, waar we even van de weg afgaan naar "Petit Malden", een lunchroom van naam: uitgesteld verjaardagsgebak en heerlijke koffie! (Maar het ging vooral ook om de toiletten….) En dan de intocht, de laatste kilometers, ontieglijk druk en eigenlijk niet echt iets voor mij. Om kwart voor 4 kom ik met Meilo bij de finish, Jakob is in het laatste gedeelte plotseling verdwenen. Snel naar de WC, o jee, nauwelijks mogelijk in die chaos bij ‘De Vereeniging’. Na terugkomst geen Meilo en geen Jakob….. NUmmertje 12 gehaald + "De Gelderlander" en toen maar gauw: wégwezen! Nou ja, gauw…. Het is een belachelijke kluwen mensen, waaraan geen touw is vast te knopen. Waar wil iedereen eigenlijk heen??? Voor de trap over de Annastraat staat alles muurvast. Ik ga toch maar weer óm, dan "snel" naar het Nijmeegse station. Dáár is het gelukkig wel heel gezellig!"
Resize_of_4daagse1998elst

foto’s: boven: doorkomst ’s ochtends in Malden, ontspannen rust
onder: doorkomst eerste dag in Elst, samen met Meilo en Jakob en vele anderen……

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.