4Daagse Nijmegen – de derde dag (13 jaar geleden)

4daagsenijmegenansichtkaart Donderdag, de dag van Groesbeek, met de befaamde Zeven Heuvelen. In korte broek naar het station van Wijchen, dat kon dus best deze keer…. Een vlotte start (vanwege de hitteprognose???) Ach, het lopen (met alle beperkingen: het slaaptekort gaat een rol spelen, de spijsvertering is ietwat ontregeld, etc.) deden we in eerste instantie op ons gemak met pauzes nabij Malden aan de kant van de weg, in Mook bij de cafétaria en in Plasmolen, waar we vanwege een bruiloft eigenlijk niet gewenst waren. Volgend jaar maar bij de buren…. Pas op de lus, die niet bijster spectaculair is, maakten we tempo.  Daarna aan de voet van de Sint Jansberg een karnemelkpauze, waarna het op-en-neer-werk kon beginnen. Eerst maar een Arabierenmuts gexefmproviseerd, want die hete zon in je nek kan knap vervelend worden.
Resize_of_4daagsejanalsarabier
Opnieuw veel kijkers langs de kant, veel sfeer, en gelukkig veel water, waardoor er voldoende te drinken was en je je ook heerlijk kon laten natspuiten. Op 5 kilometer voor de finish de laatste controle met direct daarna de laatste pauze bij een relatie van Meilo, die de Friese vlag al had uitgestoken. Daarna de laatste warme kilometers naar de finish. Jakob en Meilo raakte ik kwijt bij de FLAL-groep, waar zij waarschijnlijk zijn blijven hangen. Uiteindelijk moest ik toch naar "De Wedren" (en niet naar de Vereeniging, vanwege de KNBLO-inschrijffout) voor het inleveren van de controlekaart. Daar helaas vergeten het wandelboekje af te laten stempelen. Nu maar op de drukke vrijdagmiddag proberen… Met Arabierenmuts en al de trein in, leuk contact met andere wandelaars. Daarna in Wijchen door de groeiende hitte naar huis, onder de douche…. En dan resteert nog de slotdag!

foto: xa9Broer Adema, 1995

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.