4Daagse Nijmegen – de eerste dag (20 jaar geleden)

"Het nieuwe reiswekkertje verricht zijn taak uitstekend, om 2.02 uur word ik wakker gepiept. Eerst even in dubio: óf eerst wassen, óf eerst eten…. Ik besluit tot het laatste, maak mijn boterhammen klaar, doe de spulletjes in de rugzak en ga dan wassen en aankleden. Tijdig het huis uit, tijdig bij de trein. Heerlijke wandelnacht. Er zijn minder terugkerende feestvierders dan in 1987. (En dat blijft ook de volgende nachten zo). Burgemeester Bouwers, nu van Aalten, is ook weer van de partij. In Dukenburg stappen tot mijn verrassing Cor Keuning en Derk Ferwerda de coupé binnen, nog meer gezelligheid dus. Ook dat herhaalt zich nog drie keer. Het wandelen ervaar ik deze eerste dag als tamelijk saai, net alsof het peloton urenlang moeite heeft wakker te worden. Grijs weer wat de bekoring van de Betuwe ook niet vergroot. In de loop van de dag zorgen de zingende 40-km-groepen voor meer sfeer. Dan ook komen er meer opmerkingen en commentaren van anderen tussendoor. De eerste bekende blijkt Martin Bernhard te zijn, van Gemeentewerken Zuidhorn. We lopen een flink aantal kilometers samen, tot in Elst, waar hij oude bekenden treft uit vorige werkgemeentes. Jakob en Guus snellen voorbij, als ik buiten op een terras mijn boterhammen verorber. De laatste 20 kilometer, grotendeels vernieuwde route, loop ik samen met hen. Meteen meer sfeer, meer gelachen, en zo hoort het ook. Tegen kwart voor een binnen, samen met vele anderen, de hele meute loopt zo te zien goed. Het is ook ideaal wandelweer. Nog even bij de uitgang iets gedronken, maar stáán bevalt me matig en ik besluit naar Wijchen te gaan. Daar even met Oskar en Henny Pen de eerste wandeldag "geëvalueerd", zelfs nog even gevoetbald, balletje hoog houden. (Toch wel verschil met het voorgaande jaar…)"
Resize_of_4daagsenijmegenkaart1edag

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.