Groningen-beste binnenstad

Resize_of_folkingestraat_4_maart_20

Groningen Stad – ooit uitgeroepen tot beste binnenstad, al weet ik niet hoe lang die erkenning geldt. In ieder geval zo lang je zelf die mening bent toegedaan. Een boeiend kijkje in de Folkingestraat, vijf jaar geleden. Een magische plaat van een etalage, met alternatieve teksten ("Voer eendjes, geen oorlog…"), maar ook opschriften in spiegelbeeld. Weerspiegeling van iets dat er tegenover staat, aan de andere kant van de straat? "Koop ook in de tuin", er is meer dan (in) de winkel alleen. Hier raak je niet uitgekeken. Onze wereld een rariteitenkabinet, déze winkel is die wereld in het klein en toch kom je ogen tekort…

foto: xa9janblaauw, maart 2003

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.