Culturele verrommeling?

De verrommeling van het landschap, van het aanzien van onze leefwereld, blijft een irritante zaak. Niet eens altijd de grote verrommeling van foeilelijke stadsuitbreidingen, fantasieloze bedrijfsgebouwen of ongewilde dorpspuisten. De kleine verrommeling wekt minstens zoveel ergernis.
Resize_of_bord_la_traviata_260620_2
Wat moet je nou met déze culturele verrommeling? Een beeld van een vrouw, een evenement om ú tegen te zeggen, maar waarom moet dat overal kond worden gedaan met deze idiote borden rond lantarenpalen? De gelaatsuitdrukking van deze diva doet vermoeden dat ze zelf niet veel vertrouwen had in het gebruik van haar charmante verschijning voor reclamedoeleinden…. En dan nog volkomen verwaaid en scheef hangend ook….
Bord_nhl_26062008 Extra irritant wordt het, als de geplaatste borden niet tijdig worden verwijderd en achterhaalde informatie bevatten, het summum van overbodigheid. Wie geeft trouwens toestemming om deze horizonvervuiling te plaatsen? Sluiten gemeenten daarvoor lucratieve contracten af? Heb je als burger een verweermogelijkheid? Met elkaar moeten we veel zuiniger omgaan met de ruimte, er soberder invulling aan geven. Overdaad schaadt, zeker als het om dit soort overbodige annonces gaat. De operaliefhebbers komen heus wel op een effectievere manier aan hun informatie, de NHL weet de doelgroep ook anders wel te bereiken.
Overigens kom je achterhaalde informatie wel vaker tegen, organisaties moeten toch wat attenter blijven en hun informatie niet doen "versloeren". (Gemeentes ook niet bijvoorbeeld, als ze aankondigingen van bijeenkomsten die al geweest zijn in streekbladen plaatsen).
Bij Noordhorn is het verfomfaaide, verwaaide "TE HUUR"-bord bij het bedrijfsverzamelgebouw nog steeds een doorn in het oog, een aanfluiting. Is er nou niemand die dat aartslelijk geval kan (doen) verwijderen???!!
Resize_of_vervallen_wapperdoek_2_bi

foto’s: xa9janblaauw, 26 juni 2008 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.