Bekkering, fenomeen

Resize_of_bekkering_op_kop_21062008
Tijdens de 3e Ronde van Noordhorn (zaterdag 21 juni jongstleden) leverde Daniëlle Bekkering het zoveelste bewijs: zij is een klasbak, zowel op de racefiets als op het ijs. De geroutineerde sportvrouw uit het nabijgelegen Den Ham (Gr.) was op het Noordhorner stratenparkoers dominant aanwezig, al maakte ze er geen one-woman-show van zoals in de eerste aflevering, in 2006, toen ze solo over de meet kwam. Resize_of_ontspannen_danille_210620  Nu moest ze de eerzuchtige, jonge Suzanne Kuiper in haar nabijheid dulden, die de koers mede kleurde, ook door haar sprintvermogen. De belofte uit Delft werd uiteindelijk winnaar van het puntenklassement, zeer verdiend, want ook zij was in deze race een belangrijke smaakmaker. (Niet voor niets noemde winnares Daniëlle Bekkering haar rivale "een bikkel").  In het kwartet koplopers dat al in de vierde van vijftig ronden het peloton op achterstand zette en blijvend wegbleef, de groep zelfs dubbelde, had Daniëlle de gewaardeerde steun van zus en ploeggenote Eyelien. Helma de Jong (Groningen) wist haar stempel niet op de wedstrijd te drukken, al handhaafde ze zich knap in de kopgroep. Het eindschot van Daniëlle Bekkering bleek toch voor iedereen te machtig, waarmee ze wederom een palmares aan haar successenlijst toevoegde. Daniëlle Bekkering, een sportfenomeen! Een sportvrouw die al wielrennend, schaatsend en managend door het DSB-leven gaat, een sieraad voor het bedrijf van oud-Grijpskerker Dirk Scheringa. Geroutineerd, rijk aan inzicht en pushing power, niet op haar mondje gevallen, de sympathie genietend van het Noordhorner publiek, dat best in iets grotere getale aanwezig had mogen zijn. (Maar ja, wat er wel niet overal op deze eerste echte zomerdag werd georganiseerd…..) Daniëlle vervult, of ze dat nou wil of niet, een voorbeeldfunctie. IK hoop dat vele jongeren zich aangesproken voelen door haar prestaties, het wielrennen kan enige aanwas goed gebruiken. Bovendien, dat fietsen is toch een uitdagende bezigheid?
Resize_of_bekkering_controleert_210
foto’s: xa9janblaauw, 21062008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.