Folkingestraat – 5 jaar geleden

Begin maart 2003 maakte ik deze foto’s in de Folkingestraat in Stad. In die periode maakte ik wel vaker zwerftochten door Stad en Lande in een poging het abrupt beëindigen van mijn ‘loopbaan in het onderwijs’ te verwerken, de woéde te bezweren. Dat lukte slechts stapje voor stapje, mondjesmaat, maar dat lag vanzelfsprekend niet aan de sfeervolle, opgekrikte winkelstraat in hartje Groningen.
     Resize_of_folkingestraat_1_maart_20
Druk is het er niet op deze maartse dag, de straatmuzikant speelt meer voor zichzelf dan voor Jan Publiek, van een Oranjepsychose is niets te zien…. Toch valt ook hier het unieke karakter van de Folkingestraat te proeven, af te lezen. Originaliteit, sfeer, variatie. En een heden met een onderliggend historisch fundament, niet weg te vlakken. Nog altijd heb ik dat bij een bezoekje aan de Stad, aan deze straat, dat speciale gevoel. Bewust van het nú, maar er schemert altijd iets van vroeger doorheen. Ongrijpbaar, maar ook onontkoombaar.
Resize_of_folkingestraat_2_maart_20

foto’s: xa9janblaauw, maart 2003 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.