Oranjekoorts: besmettelijk?

Oefening_baart_kunst_3_07062008 Oranje…. Nee, ik vind het geen mooie kleur Of is dit vloeken in de kerk? Ik hou ook niet van oranje Tom Poucen en nog minder van oranje Oranjekoeken. Het onvermijdelijke oranje in het huidige straatbeeld doet zeer aan mijn ogen. De hesjes van verkeersregelaars bij wielerkoersen hadden van mij wel zuurstokrose of kanariegeel mogen zijn, lixc3xa9ver zelfs.
Of ik van voetbal hou? Ja, nog steeds, al kijk ik zelden naar TV-wedstrijden of samenvattingen, ik ben verzadigd. De overdaad is bij mij schadelijk gebleken, de reclame in toenemende mate storend, de vercommercialisering fnuikend.Resize_of_oranjegekte_07062008   Bovendien, al die plaasderij (op de radio, op de TV, in de kranten, ook in nixc3xa9t-sportrubrieken), het heeft iets ziekelijks gekregen. Ik hoef mijn portie niet meer, ik heb voldoende andere klachten.
Je kunt geen auto meer voorbij komen, of er wappert wel een oranje vlaggetje; geen supermarkt gevrijwaard van het oranjevirus; geen dashboard zonder allerlei oranjevaria…..
Resize_of_oranje_boven_8_07062008
Kijk, dat kinderen enthousiast raken en zelf ook vaker een balletje trappen of trucjes uitproberen, prachtig! Maar die idioot dure "officixc3xable" shirts en andere gelduitdezakklopperij? Gooi maar in mijn pet! (Nou, zo’n petje, pardon, zo’n "cap" bijvoorbeeld….) Resize_of_oranjegekte_3_07062008
Ik hoop van harte dat Oranje goed presteert, maar vooral verrukkelijk speelt. Voetbal is heerlijk onvoorspelbaar (als Duitsland niet meedoet), zo moet het maar blijven. En al die betweterij, die handleidingen tot succes, die EK-magazines, die dekselse Derksencommentaren, die volstrekt overbodige woordjes van Radio-Noord-verslaggevers ter plaatse (Woar binnen we mit bezeg?????)…. Laat Okki Smit d’r maar soep van koken op de kookcursus van "De Standplaats", Oranjesoep met oranje balletjes, oranje vermicelli, oranje prei en selderij en laat alle verantwoordelijken voor deze ongebreidelde Oranjevirusvoortgang zich te goed doen aan dit wanproduct!
Nuchtere noorderlingen, hol kop derbie!

foto’s: xc2xa9janblaauw, juni 2008

Dit bericht werd geplaatst in Sport, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.