Texel – blijvend favoriet!

Texel blijft voor ons, voor mijzelf zeker, een favoriet onder vakantiebestemmingen. Je hoeft er geen wereldreis voor te maken, het eiland heeft iets vertrouwds, je bent toch totaal ergens anders. Eind jaren zeventig, toen beide zoons de tien nog niet hadden bereikt, gingen we een aantal jaren achter elkaar naar dit Thijsse-paradijs. Toén verbleven we, met korting, in een vakantiehuisjespark aan de zuidkant van De Koog. Later gaven we jarenlang de voorkeur aan Schiermonnikoog, nog dichterbij, nog vertrouwder, nog uitzonderlijker (en veiliger voor opgroeiende kinderen die zelfstandiger gingen opereren…) De laatste jaren zijn we opnieuw enkele keren op Texel geweest, gastvrij gebivakkeerd in Den Burg aan de Thijsselaan. Geweldig! Gewóón heerlijk! Wandelen, fietsen, lezen, schrijven, niksen….. En de planten en bloemen water geven, zoals afgesproken. Natuurlijk ook meerdere keren sfeer geproefd in Oudeschild. (Niet alleen de sfeer, ook vis, en ijs, en….)
Resize_of_geesketexelmetmeeuwen
Bijgaande foto stamt uit de zeventiger jaren, richting ’80. Of het vissersschip nog in de vaart is? De meeuwen van toén zijn vast niet meer de meeuwen van nú…..

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.