Vrije tijd in Noordhorn: hobby of ernst?

Vrije tijd, een schaars artikel, vroéger. Dat blijkt wel uit de gesprekken die ik (on)regelmatig voer met oudere en oud-Noordhorners. Iets wat bijna alleen in de kinderjaren aanwezig was en zelfs dan in beperkte mate. Vaak moest er worden meegeholpen, brood op de plank!
En nú? Tegenwoordig is vrije tijd een economische factor. Een bron van inkomsten (en uitgaven…). Duizend-en-één mogelijkheden. Zoals schrijven bijvoorbeeld. Op weblogs, maar ook stukjes in de krant.  Schrijver_jonge_haan_in_de_zon_2604 "Jonge Haan" doet dat de laatste maanden regelmatig. Herinneringen van een oud-leraar, in "Het Westerkwartier". Paardrijden, is dat een hobby? Of komen we hier in serieuzer vaarwater, een érnstige zaak? In ieder geval zijn er in Noordhorn heel wat liefhebbers van paarden en pony’s, ook in de bak van Leendert Kazemier, aan de noordkant van het dorp. Kundig bewegend, fraaie zit, keurige outfit. Resize_of_ruiter_met_paard_in_de_ba 

Tuinieren, is dat een hobby? Of kun je dat beter een uiterst zinvolle vrijetijdsbesteding noemen? Is het semi-werk, in opdracht van jezelf, of van je partner… Zo te zien heeft good-old Appie Rozema wel oog voor de luchtige kant van zijn bezigheden, het knippen van de berberisheg. (Met de electrische schaar op de achterhand…) Resize_of_appie_rozema_knipt_190520

Het houden van duiven? Is een duivenmelker een hobbyist, of doet die term tekort aan de dagelijkse zorg voor deze prachtige vogels? Is het "dodelijke ernst" (vooral voor slecht presterende duiven?) Kalf senior is er dag in dag uit intensief mee bezig. Resize_of_postduiven_kalf_2_1905200

En het meedoen aan motorraces of motorcross? Alleen op te brengen als je het serieus benadert. Zoals Theo Durenkamp doet, de motorwereld, zxecjn wereld!Theo_d_op_zijn_racemotor_2_290420_2 

Steeds meer variatie in vrijetijdsbesteding, al mort de bedrijfswereld wel eens en is er een hang "terug naar de 40-urige werkweek", of méér…. Onze wereld lijkt niet meer zonder intensieve vrijetijdsbesteding te kunnen, we rénnen zelfs letterlijk van hot naar her. Ouderen zien het vaak hoofdschuddend aan.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.