2CV, hij is er nog!

Gesignaleerd op de parkeerplaats bij de NH-kerk in Noordhorn, maandagmiddag 19 mei, even na drieën:
Resize_of_onbekende_eend_19052008
een rode 2CV, in puike staat (zegt mijn lekenoog). Meteen gaan mijn gedachten terug naar de jaren zeventig. In 1975 kochten we een nieuwe 2CV4, een rode, bij Oosterhoff Grijpskerk. We voelden ons de koning te rijk, zaten prinsheerlijk in het karaktervervoermiddel. Vijf jaar lang was deze CV onze metgezel, met vele ups en af en toe een down (toen in mistige omstandigheden met enige vorst de ruitenwissers het niet meer deden bijvoorbeeld). In 1980 namen we afscheid en kochten een nieuwe 2CV6, een gele, wederom bij Oosterhoff. Iets meer power, geen geklier van plagende vrachtwagenchauffeurs meer. Ook deze ging vijf jaar mee, bij ons (de wagen kreeg elders nog een tweede leven). Daarna kozen we voor een eerste autoloos tijdperk, ook toen speelden de financiën en het milieu een belangrijke rol. Wel hebben we vaak met enige weemoed teruggedacht aan onze Eenden, bijzondere jaren! En nu, 2008, zo maar weer oog in oog met een heuse 2CV…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.