Zwembad Scheemda: herinneringen

De herinneringen aan het vroegere openluchtbad in Eexta (gemeente Scheemda) koester ik met tegenstrijdige gevoelens. Als leerling van de OLS Midwolda vond ik de wekelijkse zwemles in de zomermaanden een verschrikking. Op de fiets met meester Zonderman als begeleider-all-in… De forse figuur van badmeester De Vries doemde al op voor we het grondgebied van Scheemda bereikten, kreeg haast onmenselijke afmetingen… (En ik vantevoren maar hopen dat het water nog geen 15 graden zou zijn, dan ging het tochtje niet door).
Later, de MULO-jaren, werd het zwembad een hangplek bij uitstek, ver voor het woord nog maar was uitgevonden. Daar ook schoot ik vele van mijn eerste foto’s met de Agfa Click. Bijgaande bijvoorbeeld van de jongste kinderen Drenth die op steenworp afstand van het bad woonden. (Als je goed kon gooien tenminste….) Carladrenthplm1960zwembadscheemda De onverstoorbare Carla. En haar likkebaardende broertje Alfred, genietend, volop, van een ijsje, toen minder gewoon dan nu. Op de achtergrond trouwens "vrouw Lindeman", die de "vestiaire" beheerde. Bij haar haalde je een haak met een genummerd polsbandje en leverde daar vervolgens de volgehangen haak weer in. (Nou ja, meestal…..) Als je dan uiteindelijk naar huis moest, leverde je het bandje met nummer bij haar weer in en kreeg je je kleren terug. Voor vrouw Lindeman actief werd in het zwembad, bleven de kleren in het, soms overvolle, badhokje hangen en wilde het wel eens gebeuren dat je iets miste (ook al had je je portemonnee+horloge bij vrouw Schuur afgegeven).
Resize_of_alfeddrenthplm1960zwembad

foto’s: xa9janblaauw, jaren zestig

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.