Waterbekken bij Kaapstad

van onze correspondente in Zuid-Afrika: Heilina Bruinsma-Kloosterboer

Resize_of_waterbekken

"Deze foto is van het waterbekken vlak bij ons huis. Hiervan krijgen wij ons water en we hopen dus elk begin van de zomer dat het behoorlijk gevuld is, anders krijgen we absoluut problemen. Dan mogen we gedeelten van de dag geen water gebruiken en moeten we bovendien ook in de douche het water opvangen en dat voor iets anders gebruiken. Best ingewikkeld, maar het duwt je wel heel bewust op de feiten en de verspilling waaraan we allemaal meedoen.
Vanaf dit punt ga ik ook vaak naar de zonsondergang over Fals Bay kijken. De baai, waarin de VOC-schepen zich vroeger nogal eens vergisten. Dan dachten ze dat ze de Kaap aan het ronden waren, maar zaten ze nog in de "Valse Baai" juist voor de Kaap. En zoals je weet, zijn daar heel wat schepen gesneuveld. Wij kijken vanuit ons huis uit over die baai en over de Hottentot Mountains."

xa9heilinabruinsma, 2007

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.