Mooi Namibië

van onze correspondent in Zuid-Afrika: Heilina Bruinsma

Resize_of_namibie

Heilina schrijft:
"Natuurlijk is het geen Kerstkaart, maar 2 jaar geleden wel rond die tijd genomen door onze dochter. Dit zijn leden van de Himba stam in Namibië, mijn favoriete vakantieland.
De foto is voor jou, zodat je begrijpt welke mooie dingen we hier mogen zien, voelen, ruiken, meemaken en waar we soms even deel van mogen uitmaken. Een gemeenschap waarin iedereen elkaar nog groet, zoals vroeger bij ons in het dorp. Als je iemand in het dorp passeert en aankijkt, dan GROET JE. Simpel als dat. Heerlijk kan ik je vertellen. En Namibië vind ik als vakantieland helemaal geweldig. Daar is NIETS en dus ALLES wat een mens kan wensen, zoeken en hopen. Slechts natuur, stilte, mensen, beesten en vooral stil begrip. Zoals bij deze mensen, daar heb je niet echt taal nodig, daar kun je bij elkaar staan, zitten, lachen, met gebaren en wat woorden communiceren en gelukkig zijn. Vol begrip, omdat je samen mens bent en dicht bij de basis zit."

foto: xa9Elsebi Bruinsma, 2005

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.