Bomen…

Resize_of_imm022_23

Ja, ik heb iets met BOMEN. Ik bedoel het zelfstandig naamwoord, met wortels en al (geen vaarbomen of iets dergelijks). Bomen zijn indrukwekkend. Ze zijn over één kam te scheren en toch volkomen verschillend. Een kastanje is geen eik, een beuk geen hazelaar, maar het zijn wel bomen, allemaal. Prachtig die grilligheid in de boomkruin, vertakkingen, diverse soorten boombast…. Als ik niet zo duizelig werd en geen pijn in mijn nek kreeg, zou ik nog veel meer en vaker omhoog kijken. Majesteiten, ik groet U!

Waar ik slecht tegen kan? Tegen mishandeling onder andere, niet alleen van mensen, ook van bomen. Opzettelijke vernielingen: takken afrukken, schors verwijderen, gif strooien of spuiten. En ook het drukken van punaises in de boomstammen of boomtakken, bijvoorbeeld om het een of andere (feest-)papier te bevestigen. Als die papieren + punaises na functievervulling fatsoenlijk zouden worden verwijderd, nou ja…… Vaak staat echter de gretigheid waarmee het spul wordt aangebracht in schril contrast met de nalatigheid om die rotzooi weer tijdig te verwijderen. Ontsiering van De Gast, van de Langestraat en (zie foto) Resize_of_imm014_15 zelfs verloedering van het doorgangspad bij de Verl.Oosterweg. Natuurlijk, het feestvarken zelf, van harte gefeliciteerd! Maar wil de fanclub a.u.b. de rommel wel weer netjes opruimen? Bedankt! (En niet alleen namens mij…)

foto’s: xa9janblaauw, november 2007

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.